Clubgrade en hockey: they stick together

Clubgrade is een nieuwe manier van sportclubondersteuning. Waarbij we met zijn allen letterlijk rond de tafel zitten. We laten iedereen aan het woord en we komen zo tot meer gedragenheid én dynamiek binnen de club. 

Cindy Vanduffel, sportclubondersteuner bij de Vlaamse Hockeyliga is fan. En zij vertelt je even waarom. 

De Vlaamse Hockeyliga is een groeiende sportfederatie met bestaande én nieuwe clubs. En sinds 2021 stelt de Vlaamse Hockeyliga Clubgrade voor in hun clubs. Maar waarom eigenlijk? 

Pijnpunt van de clubs

Veel van onze sportclubs struggelen met een tekort aan vrijwilligers in hun club. Dat is toch één van de grote pijnpunten van onze clubs. 
Mocht het mogelijk zijn, zouden we dit topic zelf aanpakken maar we hebben enerzijds té weinig personeel en anderzijds zijn we geen expert. Daarnaast is het goed dat een onafhankelijk persoon dit doet. 

Clubgrade heeft die expertise wel en kan dus helpen bij het creëren van die verbondenheid binnen de club door clubs de nodige info en tools aan te bieden. 

De aanpak werkt

Vanuit de Vlaamse Hockeyliga zijn we ervan overtuigd dat de aanpak werkt. Clubgrade werkt op de club zelf en er wordt input gevraagd vanuit verschillende niveaus (leden, trainers, ouders, spelers, bestuur,…). Het is in dit soort begeleiding heel belangrijk dat het gedragen wordt door heel de club. En naar mijn mening is dit de manier waarop je het moet aanpakken.  

Expertise én enthousiasme

Een tekort aan vrijwilligers is een probleem dat al langer speelt. In het verleden hebben we onze clubs laten deelnemen aan het vrijwilligerstraject (ook van de Vlaamse Sportfederatie). De clubs waren enthousiast, maar eens terug op de club... Daar wringt het schoentje. De kennis is er, maar het dringt niet door. Dan moet je het op een andere manier aanpakken. En daar is Clubgrade voor.

Pluspunt. Coördinator Ellen Mallezie is Clubgrade komen voorstellen op onze secretarissenmeeting in augustus. Wat een enthousiasme!  

Afbeelding
Hockeyspeelsters
Afbeelding
Clubgrade

Clubgrade geeft ondersteuning bij een zelfgekozen topic. Bij onze hockeyclubs willen we vooral focussen op vrijwilligerswerking. Clubgrade creëert verbondenheid binnen de club en optimaliseert de samenwerking tussen alle niveaus (leden, trainers, ouders, spelers, bestuur,...)

Een groot pluspunt. Samen brainstormen en praten leidt meestal ook tot andere leuke ideeën en projecten. Dat komt de clubsfeer alleen maar ten goede. 

Cindy Vanduffel
Sportclubondersteuner Vlaamse Hockeyliga

Wil je Clubgrade leren kennen voor jouw federatie of voor jouw club? 

Wil je weten wat Clubgrade kan doen voor jou? Tekort aan vrijwilligers, laat je clubcommunicatie het afweten, professionaliseren met je club, maar je weet niet hoe? Wij doen veel.

Enthousiaste Ellen helpt je verder. Beloofd! 

Klik even door naar www.vlaamsesportfederatie.be/clubgrade en neem contact op.

 

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Afbeelding
Vlaamse Sportfederatie